Energiek en lekker in mijn vel, door mijn werk bij VGZ

doorTriUnity

Energiek en lekker in mijn vel, door mijn werk bij VGZ

“Rust, rust, rust.”

Dat is het eerste wat Johan zei toen ik hem vroeg wat werken bij VGZ hem heeft gebracht.

Johan is een slimme jongeman met werkervaring in de financiële sector. Door omstandigheden is hij op afstand van de arbeidsmarkt geraakt. Naarmate de tijd zonder werk verstreek, werd het steeds moeilijker voor Johan om aan een nieuwe baan te komen. Hij ontving afwijzing na afwijzing. Dit had enorme impact op zijn leven. Hoe langer het duurde, hoe moeilijker dat het werd.

Totdat hij terecht kwam bij TriUnity. TriUnity is een stichting die onder andere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt naar duurzame inzetbaarheid. Samen met zijn coach is hij aan de slag gegaan. Zij keken vooral naar Johans kwaliteiten, om vervolgens op zoek te gaan naar een baan die deze kwaliteiten vraagt.

Sinds 30 november 2020 is Johan werkzaam op onze afdeling Zorgeloos Betalen.

Cindy vult aan:  ” Ja, bij ons! Dat zeg ik zo expliciet, omdat ik hier zo ontzettend trots op ben. Niet alleen op Johan en op zijn buddy’s , maar vooral op VGZ, die dit als organisatie mogelijk maakt.” Cindy is Service Expert Betalen & Incasso III bij Coöperatie VGZ

Johan werkt als Service Expert Klantdialoog. Hij helpt klanten aan de telefoon met allerlei vragen. Vooral het helpen van onze klanten die moeite hebben met betalen, daar wordt hij blij van. “Het is een uitdaging om iedere klant te kunnen helpen en vooral te kijken naar wat mogelijk is.” vertelde Johan mij.

Johan is ontzettend dankbaar dat hij deze kans krijgt om weer deel te nemen aan het arbeidsproces. Hij zit weer lekker in zijn vel en voelt zich weer energiek.

Cindy: “En ik? Ik ben ontzettend gelukkig dat ik deel uitmaak van een organisatie die aandacht heeft voor diversiteit en dit mogelijk maakt voor Johan, en voor hopelijk nog meer mensen in de toekomst!”

” Trots, trots, trots…”

doorTriUnity

We zijn genomineerd voor “de dikke duim” van Stichting Op Eigen Tenen

TriUnity biedt jongeren met autisme een toekomst.

Maar wat betekent TriUnity? Door samen te werken zijn niet alleen onze jongeren winnaars, maar ook werkgevers en onze Nederlandse maatschappij. En met trots delen wij onze resultaten van deze samenwerking. Omdat resultaten tellen zijn we bovendien, samen met 2 andere Gelderse initiatieven, genomineerd voor de Dikke Duim award van Stichting op eigen tenen.

“De afgelopen twee jaar heeft Stichting Op Eigen Tenen een aantal fantastische initiatieven die de emancipatie van mensen met autisme bevorderen beloond met een Pluim.” Het bestuurvan Stichting Op Eigen Tenen heeft hieruit drie kandidaten geselecteerd voor De ‘Dikke Duim’. Deze wordt één keer per twee jaar uitgereikt.

doorTriUnity

Lisa Westerveld bezoekt TriUnity

Nijmegen, 14 februari 2020

Vandaag mochten we Lisa Westerveld (lid tweedekamer) en Wouter Ubbink(Voorzitter DWARS, groenlinkse jongeren) verwelkomen bij TriUnity. Samen met onze jongeren hebben we verhalen gedeeld over hoe onze jongeren hun autisme ervaren, welke talenten ze bezitten maar hoe moeilijk het voor hen is om deze te ontwikkelen als basis voor een zelfstandig bestaan. Charlotte heeft een aantal van deze verhalen opgetekend en meegegeven.

Ook hebben we gediscussieerd over mogelijkheden om de afstand in beleid vanuit zorg, onderwijs en werk te verkleinen. Daarmee zouden onze jongeren enorm geholpen zijn. In een ongedwongen sfeer denken vanuit mogelijkheden.

doorTriUnity

Eva Walraven is ons nieuwe bestuurslid

Nijmegen, vlak voor de kerst van 2019.

 

In deze tijd is het fijn om goed nieuws te kunnen brengen.
Doordat Eva Walraven ons bestuur komt versterken zetten we de volgende stappen in de ontwikkeling van Stichting TriUnity. Haar ervaring en drive zijn een geweldige aanvulling op de andere bestuursleden en directie. Samen bundelen we de krachten om onze maatschappelijke impact te vergroten en langdurig te verstevigen.

doorTriUnity

16 mei 2019: Stichting Buitenkans bezoekt TriUnity met een geweldige bijdrage

Nijmegen 16 mei 2019 : Vandaag  bezocht Stichting Buitenkans de jongeren bij TriUnity. En ze kwamen niet met lege handen.


GELIJKE KANSEN VOOR IEDEREEN

Daar staan wij voor.

Stichting Buitenkans wil mensen die minder mogelijkheden hebben een kans bieden om zich te ontwikkelen op het gebied van onderwijs, sport en cultuur. Wij steunen organisaties financieel die zich hiervoor inzetten. Ze ontvangen geld van de stichting om mensen die dat nodig hebben te begeleiden. Ons motto daarbij is: één kans biedt vele mogelijkheden. Wij geloven erin dat hulp aan één persoon meerdere mensen gelukkig maakt.

GELD VOOR KANSEN

Stichting Buitenkans steunt organisaties die hetzelfde doel hebben met (financiële) middelen. Ook dat biedt kansen.

FOCUS OP PROJECTEN EN ORGANISATIES IN DE REGIO MAAS EN WAAL EN RIJK VAN NIJMEGEN

In deze regio ligt onze basis, vandaar deze focus. Maar we staan ook open voor landelijke activiteiten. Belangrijke voorwaarde is dat aanvragers hun voorstel financieel en inhoudelijk onderbouwen.


Stichting Buitenkans ondersteunt TriUnity met leermiddelen voor jongeren met autisme

Stichting Buitenkans financiert 3 jaar lang de studiekosten voor 4 jongeren met autisme. Op deze manier worden zij (financieel) ondersteund om leren, ontwikkelen en werken in balans met elkaar te organiseren en daardoor een zelfstandiger bestaan op te bouwen.

 

doorTriUnity

Stichting Op Eigen Tenen reikt pluim uit aan TriUnity

Nijmegen 9 mei 2019 : Vandaag  ontving TriUnity de Pluim voor levensbrede begeleiding van jongeren met autisme.

Een fantastisch persoonlijk verhaal bij de uitreiking van de pluim steekt ons een hart onder de riem.

Mijn zoon moest leren koken op school. Een school voor speciaal onderwijs met daarbinnen een groep voor zeer speciaal onderwijs. Bij elk recept kreeg hij drie keer de kans om het onder de knie te krijgen. Waarom? Daarom!  Dat waren daar zo de regels in de groep.

Dit was voor hem te weinig. Na drie keer kon hij geen enkel gerecht zelfstandig maken en voelde hij zich een mislukkeling. Hij dacht dat hij niet kon koken en dat ook nooit zou kunnen leren. Het ergste vond hij het feit dat hij een certificaat kreeg in zijn map, alsof het wel gelukt was. Nog oneerlijk ook!! Het deed me denken aan de strikdiploma dat hij als kleine jongen verscheurde en in de prullenbak propte omdat voor het volgens hem niet verdiend was en dus niet klopte.

Elk mens en dus ook elke jongen wil slagen!  Elk mens en dus elke jongen wil echter ook serieus genomen worden. Wat is voor hen erger dan falen?  Falen én voor de gek gehouden worden.


Ondertussen is mijn zoon een zogenaamde thuiszitter. We hebben een plan voor hem gemaakt waarbij thuisonderwijs, therapie en praktische vaardigheden gecombineerd worden. Hij leert in een ochtend meer dan vroeger in een hele schoolweek. We hebben zelfs het koken opgepakt. Na 6 keer kon hij eerste recept stap voor stap zelf volgen en dus zelfstandig klaarmaken Helemaal verbaasd dat hij blijkbaar wel kan leren koken, als hij het in zijn eigen tempo aan mag leren. Wat een gemiste kans voor de school. En hoe groot is de aangerichte schade bij hem en wellicht ook bij veel andere jongeren die niet op waarde geschat worden. Helaas gaat het in onze maatschappij vaak op deze manier. Wanneer je niet met de grote stroom mee kunt, lijkt alsof je helemaal niets kunt


Wat geweldig dat jullie met TriUnity in dat gat zijn gesprongen en levensbrede begeleiding willen bieden, aansluitend bij de levensfase waarin jongeren op dat moment verkeren. Dat ze tot ontwikkeling kunnen komen in het eigen tempo en op een eigen manier.  Vaak zullen we nog versteld staan van wat deze jongeren met autisme in een mars hebben! Hartelijk dank voor jullie mooie werk en geef nooit op!

Jullie verdienen onze pluim van harte en we wensen jullie nog veel succes en plezier toe bij jullie mooie werk.


Lees ook het persbericht

Nijmegen 9 mei 2019:

Tegenwoordig kent bijna iedereen wel iemand met een vorm van autisme. Het zal dan ook geen nieuws zijn dat autisme het leven op diverse terreinen sterk beïnvloedt. Het volgen van onderwijs, sociale contacten, zelfstandig wonen en het vinden van werk gaan vaak niet over rozen. De hulpverlening is meestal “versnipperd”; samenwerking verloopt vaak moeizaam. In het algemeen kijkt men naar iemands beperkingen in plaats van naar de mogelijkheden.

Vanuit deze frustratie is TriUnity ontstaan. Een organisatie in Nijmegen die jongeren met autisme een kans biedt op een zelfstandig en zinvol bestaan, door hen op te leiden, passend bij hun specifieke vaardigheden. Jongeren krijgen ondersteuning om aan het werk te komen en te blijven. Oprichtster Mireille Hopman, zelf moeder van een zoon met autisme, ondervond dat haar zoon niet genoeg mogelijkheden kreeg om zijn talenten verder te ontwikkelen, en omdat dit niet alleen voor hem geldt, startte zij TriUnity.

Verfrissend in de aanpak is het denken vanuit mogelijkheden, en de levensbrede aanpak: de jongeren worden op verschillende levensgebieden geholpen door dezelfde hulpverleners. Het streven is om zoveel mogelijk jongeren te begeleiden naar betaald werk. En een coöperatie op te richten waardoor zij langdurig op eigen ‘tenen’ kunnen staan.

Niet de beperking, maar juist de mogelijkheden bepalen de toekomst. De begeleiding is maatwerk en om dat te kunnen bieden is er plek voor maximaal 25 deelnemers in het opleidingstraject.

TriUnity laat met deze aanpak zien dat een betere participatie en meer levensgeluk voor mensen met autisme mogelijk is tegen lagere kosten dan de huidige “versnipperde” hulpverlening.Vanwege deze positieve visie én vanwege de levensbrede insteek heeft de Veenendaalse stichting Op Eigen Tenen op 9 mei aan TriUnity een pluim overhandigd.

 

doorTriUnity

30 oktober 2018; “Oriëntatie Op de Toekomst markt” op de Werkenrodeschool

Dinsdag 30 oktober was de jaarlijkse “Oriëntatie Op de Toekomst markt” op de Werkenrodeschool (https://www.werkenrodeschool.nl) en TriUnity was erbij!

Wij zijn die avond vertegenwoordigd door Philly, Lotte en Mireille.

Het was een leuke avond waarin we de bezoekers (jongeren en hun ouders/ verzorgers) hebben geïnformeerd over wie wij zijn en wat we voor hen kunnen betekenen. We hebben leuke reacties gekregen van alle bezoekers.

Volgend jaar zijn we er weer bij!

doorTriUnity

Burgemeester Bruls bezoekt TriUnity op 4 oktober 2018

Net na de lunch stapte Burgemeester Bruls van Nijmegen ons pand binnen op de Groene straat.  Zijn bezoek was voor ons de kans om te laten zien wat er sinds de opening in juni allemaal gebeurd is, en hoe onze jongeren aan de slag zijn.

Na de introductie van TriUnity en de uitleg waarom wij deze stichting hebben opgezet, hebben we gesproken over onze uitgangspunten en onze aanpak. zoals weergegeven in uitgangspunten en aanpak. Daarnaast is gesproken over financiering over schotten heen, de impactmeting en maatschappelijke businesscase die we willen realiseren en welke rol de gemeente daarin kan spelen.

Na een korte rondleiding langs de verschillende kamers en een kennismaking met de 5 aanwezige jongeren hebben we genoten van koffie en appeltaart.

 

doorTriUnity

Via Gladiola loopt TriUnity gesponsord de Vierdaagse.

Wandelen voor talentontwikkeling

Vrijdag 20 juli, net na de klok van 3-en, lopen Mireille en Lotte in Nijmegen na 4 dagen over de finish.

4 dagen van 40 kilometer, en nu mag het gouden vierdaagse kruisje worden opgespeld. Moe, heel moe, maar voldaan, heel voldaan wordt teruggekeken op maanden van training.


Studiemateriaal voor onze jongeren

Maar dat is niet de enige reden dat er heel voldaan wordt teruggekeken. Door de vierdaagse uit te lopen is een bedrag van ruim €675,- euro opgehaald. Sponsoren hebben dit bedrag bij elkaar gelegd. Met dit bedrag wordt studiemateriaal aangeschaft voor onze jongeren.


Voor alle sponsoren: Bedankt,

Zo maken we samen, stapje voor stapje, een groot verschil voor deze jongeren.

doorTriUnity

Wouter Staal opende TriUnity op 8 juni 2018.

 

TriUnity’s grote dag.

Deze dag had een geslaagde en professionele opening. Want, na een hartelijk ontvangst met Droom! appeltaart en koffie/thee naar binnen te zijn getreden, ontmoette je goede en relevante informatie van de sprekers: Wouter Staal, Stefan Panhuijsen van Social Enterprise.nl en Wim Muilenburg van Driestroom.

Hieronder een impressie van onze opening.

Film: Eric van Haren

Ondanks de felle regen, was dit feest niet in het water gevallen. Integendeel, de zon kwam uitnodigend schijnend over de tafel tijdens de goed verzorgde lunch. Daarna had je gelegenheid de initiatiefnemers/oprichters van TriUnity Huub en Mireille Hopman persoonlijk aan te spreken.

Ook kon je onderling een gesprek aan gaan met de gasten en een korte rondleiding door het pand nemen. Waar ook daar weer meer inzicht en informatie te vergaren viel voor de liefhebber. Kortom een feestelijke en informatieve aangelegenheid.

Talent in ontwikkeling: Willem Vos.